Meer dan 100 vwo-leerlingen op bezoek bij de FMG

Meer dan 100 vwo-leerlingen van het Berlage Lyceum bezochten woensdag 13 juni de FMG. Zij volgden een multidisciplinair FMG-college over junkfood; ook kregen zij profielwerkstukbegeleiding aangeboden. Dit alles gebeurde in het kader van het outreach-project dat de bekendheid van en het enthousiasme voor maatschappij- en gedragswetenschappen onder vwo-scholieren moet vergroten.
De 4-vwo-scholieren bezochten interactieve presentaties van studenten Denise van de Wetering (Communicatiewetenschap) en Emiel Schoneveld (Universitaire Pabo van Amsterdam) en docent Sanne de Wit (Psychologie) over het thema junkfood. Zo was er onder meer aandacht voor de beïnvloeding van eetgedrag door social media influencers en de manier waarop ongezond eetgedrag is vastgelegd in onze hersenen. Ook werd belicht hoe leerkrachten junkfood kunnen behandelen in de klas, bijvoorbeeld door te onderzoeken waar ingrediënten vandaan komen en het bespreken van de invloed van reclames.

Profielwerkstukbegeleiding voor 5 vwo’ers
Ondertussen kregen de 5-vwo-scholieren een profielwerkstukbegeleiding van Marijke Metz, onderzoeker en docent Pedagogische en Onderwijswetenschappen, om de leerlingen alvast op gang te helpen bij het schrijven van hun profielwerkstuk in het zesde jaar.

Evaluatie van de pilot
Het outreach-project, waarvan de pilot in april startte, is een initiatief van de domeinen Psychologie, Pedagogische en Onderwijswetenschappen, Sociale Wetenschappen en Communicatiewetenschap en het Faculteitsbureau. In april werd de pilot afgetrapt met een thematische sessie over sociale media. De eerste sessies worden op dit moment geëvalueerd, om te beslissen hoe het outreach-project in september kan worden vervolgd.

Gepubliceerd door Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen