banner_lang_HW2DIT ONDERZOEK IS INMIDDELS AFGELOPEN. OPGEVEN KAN DAAROM HELAAS NIET MEER.

 

Samen met een persoonlijke coach werken aan gezonde gewoontes!

Heeft u goede voornemens en wilt u graag gezond en fit worden of blijven? Wilt u graag minder snacken en/of meer bewegen maar kunt u wel een zetje in de rug gebruiken?

De Healthyways coach kan u helpen om van uw goede voornemens haalbare plannen te maken. Geen onrealistische doelen, maar bescheiden veranderingen die op uw situatie zijn aangepast. Ieder mens is uniek, en een persoonlijke benadering is daarom cruciaal. Bent u benieuwd wat voor u werkt om gezonder te leven?

 Achtergrond

Het Habit Lab aan de Universiteit van Amsterdam voert een grootschalig onderzoek uit naar het optimaliseren van interventies-op-maat voor het vormen van gezonde sport- en snack-gewoontes. Dit onderzoek wordt ondersteund door een subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). In het kader van dit onderzoek hebben wij het Healthyways coaching programma opgestart. Dit coaching programma is gericht op mensen die geïnteresseerd zijn in het deelnemen aan een lifestyle programma waarin zij door een persoonlijke coach worden geholpen om positieve veranderingen aan te brengen op het gebied van voeding en/of sport.

Projecten

U kunt kiezen tussen twee Healthyways projecten: de snack variant of de combinatie sport & snack. Bij beide projecten spreekt u drie maal af met een persoonlijke coach en houdt u uw dagelijkse snack (en optioneel sport) schema bij gedurende vijf weken. In gesprek met uw persoonlijke coach zult u tijdens de tweede afspraak persoonlijke doelstellingen zetten die compleet zijn afgesteld op uw dagelijks leven.

Healthyways coaching team

Ons team bestaat uit enthousiaste jonge mensen, die de opleiding psychologie volgen aan de Universiteit van Amsterdam en een speciale interesse hebben in leefstijlverandering en coaching. Klik hier voor de leden van het coaching team.

shutterstock_100258043_web

Filosofie achter het Healthyways coaching programma

Stap 1: Word bewust van uw gewoontes
De eerste stap is om inzicht te verkrijgen in uw huidige eet- en/of sportgewoontes. Om dit te bereiken, zult u via uw smartphone regelmatig uw sport- en snackgedrag bijhouden. U zult uw voortgang vervolgens met de coach bespreken.

Stap 2: In beweging komen
Motivatie is afgeleid van het Latijnse werkwoord ‘movere’: ‘in beweging brengen’. Motivatie is dan ook een cruciaal element in iedere grote leefstijl-verandering. De Healthyways coach helpt u dan ook om gemotiveerd te raken/blijven om ongezonde gewoontes aan te pakken.

Stap 3: Kleine stapjes op weg naar haalbare, concrete doelen
Elke grote verandering begint met een kleine stap. Het succesvol doorbreken van een gewoonte, bijv. om ’s avonds voor de televisie te snacken, kan het begin zijn van het een gezonder eetpatroon. Een dergelijke doelstelling is relatief bescheiden, maar het behalen daarvan zal vertrouwen scheppen en energie geven om ook andere veranderingen in het dieet aan te brengen. De Healthyways coach zal in overleg met u haalbare, persoonlijke doelstellingen formuleren.

Procedure

Wij bieden het Healthyways programma gratis aan, indien u toestemming verleent dat uw gegevens –volledig geanonimiseerd– geanalyseerd worden voor ons onderzoek. Mocht een deelnemer echter halverwege het programma van gedachten veranderen, dan is dit geen probleem. U kunt dus ten allen tijde uw medewerking opzeggen. Het is echter niet mogelijk om over te stappen van het Snack & Sport plan naar de Snack Only optie – of andersom.

Deelname aan het onderzoek bestaat uit minstens 3 afspraken met de coach, en het bijhouden van een snackdagboek of een sport- en/of snackdagboek gedurende minstens 5 weken.

Dit onderzoek vindt plaats met toestemming van de ethische commissie van de Universiteit van Amsterdam. Over dit onderwerp, maar ook met andere vragen over ons project, kunt u nadere details opvragen via: healthyways.uva@gmail.com.